top of page
Invitasjon gråtassen 2024.png

Priser for 2024:

 

Earlybird:                               01.12.2023-29.02.2024                500kr

                                               01.03.2024-31.07.2024                600kr   

                                               01.08.2024-17.08.2024                700kr

Henting av startnummer/deltagerkonvolutt

 

Lørdag 17. August (arrangementsdagen) fra klokka 09.30

PRAKTISK INFORMASJON

 

 

 • Deltagerkonvolutten inneholder startnummer m/4 sikkerhetsnåler, chip + festebånd og tre stk. klistremerker med ditt startnummer på.

 

 • På Kodal IL klubbhus kan du kjøpe svømmebriller og badehette (badehette i "klare farger" er påbudt!).

 

 • Startnummeret skal festes på bryst – triathlonbelte kan brukes. Startnummeret skal IKKE svømmes med.

 

 • Chippen skal festes på høyre eller venstre ankel og skal også brukes fra start til mål (denne skal altså være på når du utfører svømmedelen).

 

 • Du MÅ feste et klistremerke på sykkelen. Når du er i mål og skal hente sykkelen din må du levere inn din chip (som er merket med ditt startnummer) til en funksjonær som da finner din sykkel med ditt startnummer på. Dette er en sikkerhet for at utøver skal få sin sykkel tilbake.

 

 • De resterende to klistremerkene i konvolutten kan du feste på f.eks. posen du legger fra deg i startområdet og på posen som henger i skiftesonen sykkel/løp.

 

 • Felles informasjon på idrettsplassen kl. 11.00.

 

 • Felles sykling fra idrettsplassen til startområdet på Melø kl. 11.15.

 

Start fra kl. 12.00.
 

 • Dame- og herregarderobe på Kodal I.L. sitt klubbhus

 

 • På Melø plasserer du din sykkel i utplasserte sykkelstativ. Her kan du også ha en pose merket med ditt startnummer på (kan være lurt å ha "en spesiell" pose som for deg er enkel å finne tilbake til. I denne posen putter du dine eiendeler du ønsker å få fraktet tilbake til målområdet. Denne posen blir fraktet til Kodal I.L sitt Klubbhus. Gråtassen påtar seg ikke noe form for ansvar hvis noen av disse posene eller eiendelene skulle forsvinne. Utøver er selv ansvarlig for å hente sin pose.

 

 

 • ALLE utøvere som ankommer arrangementet med bil SKAL parkere sin bil på anviste plasser i Kodal. All parkering på Melø (startområdet) vil bli vist bort.

 

 

LYKKE TIL!

UTØVERREGLEMENT

 

Velkommen til Kodal og Gråtassen Triathlon. Gråtassen Triathlon er et uavhengig arrangement som arrangeres av Kodal Idrettslag. Den enkelte utøver er selv ansvarlig for egen forsikring.

 

Påmelding

 

All påmelding skjer via EQTiming. Påmeldingen er bindende.

 

Sykdom/skade

 

Det gis ikke refusjon dersom den påmeldte ikke kan stille til start. Dette gjelder også ved sykdom (unntak – vise sykemelding fra fastlege). Undersøk med eget forsikringsselskap da denne type hendelser kan være dekket gjennom personlige forsikringer.

 

Utøveransvar

 

 • Utøver er selv ansvarlig for at alle personlige opplysninger ved påmelding er korrekt

 • Utøver er ansvarlig for å hente ut sin deltagerkonvolutt i god tid før start

 • Utøver må selv sørge for å feste startnummer og chip etter anvisning

 • Utøver må ha på seg badehette under svømmingen – dette er påbudt

 • Ved vanntemperatur over 16 grader er våtdrakt ikke tillatt

 • Utøver må sykle med godkjent sykkelhjelm – dette er påbudt

 • Utøver sykler på eget ansvar og er pålagt å følge gjeldende lover for trafikk på allmenn vei

 • Alle skal opptre som gode sportsmenn- og kvinner og ikke på noen måte hindre andre deltagere

 • Det er ikke lov til å bytte sykkel underveis, benytte følgebil eller på annen måte motta hjelp til fremdrift (skyve eller trekke) av utenforstående

 • Terrengsykkel er å foretrekke, men hybrid kan også benyttes (el. Sykkel med og uten batteri o.l. er ikke tillatt)

 • Utøver er selv ansvarlig for å bære tap/skade på sykkel eller utstyr for øvrig

 • Utøver er selv ansvarlig for personlige eiendeler

 • Oppdager du skadde personer underveis, meld fra til nærmeste funksjonær, er personen hardt skadet – ring 113!

 • Forsøpling av naturen er strengt forbudt. Benytt søppelsoner.

 

Diskvalifikasjon

 

Brudd på en eller flere av ovenstående betingelser kan medføre diskvalifikasjon

 

Parkering

 

Alle utøvere som ankommer arrangementet med bil SKAL parkere sin bil på anviste plasser i Kodal. All parkering på Melø (startområdet) vil bli vist bort.

 

 

LYKKE TIL!

 

Om oss

Er du mann? Spiller du fotball? De som kan svare «JA» på disse spørsmålene er i følge arrangørene kvalifisert til å delta i historiens første «Gråtass-konkurranse». 

Slik annonserte Sandefjords Blad historiens første Gråtassen Triathlon, og videre skal hele 40 «lekne» fotballspillere ha meldt sin interesse.

 

Gråtassen Triathlon gikk av stabelen første gang i 1999. Arrangementet var tenkt som en uhøytidelig triatlon for «sommerslappe fotballspillere». Den gangen var det 19 som gjennomførte. Da foregikk svømmingen i Gallisvannet, og sykkeletappen foregikk rundt i Kodalområdet.

Etter hvert som årene har gått har dette blitt et meget populært arrangement som ikke lenger bare apellerer til fotballspillere. Menn og kvinner i alle aldre har deltatt. 

 

 

 

Nå har svømmeetappen sin start på Meløsstranda i Åsrumvannet før sykkeletappen tar deltakerne mot Kodal på delvis asfalt og skogsterreng. Gråtassen Triathlon har målgang på Kodal IL sitt idrettsanlegg hvor beste mann og kvinne kan løpe over målstreken hyllet av fremmøtte publikummere.

Gråtassen Triathlon har blitt et sportsarrangement for alle som vi ha noe å strekke seg mot. Flere har hatt en personlig seier, der løpet tas som en utfording, og mange trener gjennom året med mål om å gjennomføre Gråtassen Triathlon. Enkelte er med for å komme 40-årskrisa i forkjøpet, noen er med på et veddemål, mens andre igjen har «gode» venner eller kollegaer som har spleiset på startkontingenten.

I begynnelsen ble det arrangert to løp, Gråbein og Gråtassen. Gråbein var for «hardhausene» som virkelig ville bryne seg. Distansene var lengre, men for arrangøren ble dette for krevende å arrangere. Gråbein ble avviklet i 2007, men Gråtassen overlevde.

I forbindelse med 10 års jubileumet i 2008 ble arrangementet utvidet med vintertriathlon som besto av 5 km løp, 15 km sykkel og 9 km ski. De få gangene som vinterGråtassen ble arrangert måtte skietappen foregå på barmark på grunn av snømangel.

Det som står igjen nå, og som har blitt en suksess sett med egne øyne er Gråtassen Triathlon hvor beste mann og kvinne kåres, og i tillegg deles det ut lagpris.

 

Men dette arrangementet hadde ikke vært mulig uten alle de frivillige som år etter år stiller opp og gjør en solid innsats. Overskuddet etter Gråtassen Triathlon går blant annet tilbake til Kodal IL etter en viss fordelingsnøkkel.

bottom of page